Watersport
Jachthaven Idskenhuizen

Rust en gezelligheid

Te midden van de Friese Meren, aan het einde van een vaart, ligt de kleinschalige en fijne jachthaven van Idskenhuizen. De haven is van alle gemakken voorzien, beschikt over vaste ligplaatsen en er is ruimte voor passanten

Naast praktische zaken zoals de verkoop van watersportartikelen, een tankvoorziening en een wasserette, is de jachthaven een gezellige ligplaats. Het naastgelegen Grand Café, enkele picknicktafels en het strandje op loopafstand, zorgen voor een echt vakantiegevoel. Hier kan je helemaal onthaasten. 

De jachthaven heeft een centrale ligging. Vanaf het Idskenhuistermeer, heeft u doorgang naar de Koevorde, de Langweerder Wielen, het Heegermeer, de Fluessen en het Sneekermeer. Over de weg bent u binnen een kwartier in Joure, Woudsend, Langweer of Lemmer. Zo ontdekt u het Friese Merengebied vanuit Idskenhuizen en vanaf uw eigen boot. Daarnaast ligt de haven op nog geen uur rijden van Amsterdam.

haven

Vaste ligplaatsen
Passanten
Benzinepomp
Dieselpomp
Watersportwinkel
Trailerhelling
Vuilwaterstort

faciliteiten

Wasserette
Doucheruimte
Toiletten
WiFi
Water
Elektra

watersport

Sloepverhuur
SUP-verhuur
Zeilbootverhuur
Zeil- en surfcursussen

omgeving

Fietsverhuur
Scooterverhuur
Golfbaan
Bosgebied
Zwemstrand

gezelligheid

Grand Café aan het water
Picknicktafels
Verkoop ijs en dranken
Verkoop dagbladen

extra's

Werkplaats
Winterberging
Stortplaats chemisch toilet
Verkoop gasflessen

Winterstalling en onderhoud

boot

Bij Jachthaven Idskenhuizen zijn verschillende faciliteiten voor het onderhoud van uw boot. Zo bieden wij de mogelijkheid tot winterstalling en kunt u altijd bij onze monteur terecht voor motoronderhoud. Is uw landvast toe aan vervanging? In onze watersportwinkel kunt u terecht voor kleine watersportartikelen.

omgeving RP Idskenhuizen

boten in de jachthaven

In de omgeving van Idskenhuizen is veel te doen. Op tien minuten lopen is een heerlijk gras- en zandstrandje aan het water. Fietsliefhebbers kunnen zo de fietsknooppunten volgen. En voor de wandelaars zijn de prachtige bossen om de hoek. Of de nabijgelegen golfbaan. Voor boodschappen kunt u een dorpje verder terecht, Sint Nyk.

ERopuit in Waterland van Friesland